maandag 23 januari 2012

Gezandstraald in Oostende


Afgelopen zondag de eerste wedstrijd van 2012: de Nieuwjaarsrun in Oostende. Wegens stormweer was de run van 8 naar 22 januari verschoven. Je kon deelnemen aan 2 afstanden: 6 of 15 kilometer. Ik had me weken daarvoor al online ingeschreven voor de 15.

Afgesproken met Bram (Dreamteam) rond half/kwart voor tien aan de inschrijvingen op de zeedijk waar om half elf het startschot klonk voor de eerste editie van deze run. Na wat kluwen in het losse zand, liepen we naar het hardere zand. Een flinke tegenwind zorgde ervoor dat we niet (al te) snel konden lopen. Zo kon Bram rustig wat foto's nemen met zijn smartphone en ze terwijl hij verder liep (!) voorzien van commentaar op Facebook. Een echte reporter ter plaatse dus.

Na een goed half uur bereikten we pas het 4km-punt, tot dan was het lopen op het strand in het zonnetje nog best aangenaam. Maar eens de zeedijk op werden we verrast door een zandstorm van jewelste! Je gezicht werd zowaar gezandstraald door de sterke wind en het opvliegende zand. Ik besloot van op eigen tempo verder te gaan en Bram liep door. Rond kilometer 8 eindelijk het keerpunt en de duinen in. Met dan constant de wind in de rug werd de finish op de zeedijk snel bereikt in een tijd van 1u41m31s.

Daarna kwam het besef dat ik op 26 februari het dubbele van deze afstand + 3 kilometer zal moeten lopen in Zeeland. Het zal niet makkelijk worden.


Geen opmerkingen: