zaterdag 28 mei 2011

De eerste bijeenkomst van het Dreamteam


Rond kwart na elf arriveerde mijn trein gisteren in Amsterdam-Centraal. Vlug nog even een tramticket heen en weer gekocht en dan met tram 5 richting Leidseplein.

Stipt om twaalf uur stapte ik een prachtige winkel binnen en merkte een groepje mensen op die tekst en uitleg van de Asics-medewerkers kregen. Ik maakte kennis met Ramiro en Ton van Runner's World en met de vijf andere Dreamteamdeelnemers Leon, Ronald, Esther, Bram en Kathy. Ondertussen waren ook Rob Veer en fotograaf Bastiaan ter plaatse.

Van enkele Dreamteamers werden voetentesten afgenomen, van andere was het voldoende om enkele schoenen te testen. Gezien ik al enkele maanden gebruik maak van de Asics GT-2140 (in solden gekocht op "het gevoel" - niet echt verstandig - in de Decathlon) en er tot hiertoe nog geen problemen mee had ondervonden, had ik dit paar meegebracht. Voor mij geen uitgebreide voetentest, maar mijn looppatroon werd wel gefilmd op de loopband. De vriendelijke verkoper kon me aan de hand van de beelden vertellen dat ik destijds een goede keuze (oef) had gedaan en hij bracht me een (gratis!) paar vuurrode GT-2160.

Voor elke Dreamteamer stond er een (gratis!) plastic tas klaar met de juiste kledingmaat: een korte tight, een lange tight, een windjack, een t-shirt, een sleeveless t-shirt en twee paar sokken. Er stonden nog een fotoshoot en filmopname voor Runner's World op het programma dus toen we allemaal in onze sportkledij staken, wandelden we met de hele ploeg naar buiten.

Enkele foto's op straat en dan richting het nabijgelegen Vondelpark. Daar werden door Bastiaan nog enkele team- en individuele foto's genomen, allemaal voor de toekomstige nummers van Runner's World. Ook werd er van elk Dreamteamlid een filmpje opgenomen waarin je vertelde wie je bent, waarom je deelneemt en welke tijd je wil halen. Nadat iedereen aan de beurt was gekomen, keerden we terug richting Asics Flagship Store.

Achterin de winkel bevond zich een soort vergaderzaal waar we door Ramiro en Rob nog verder werden gebrieft over de toekomstige gang van zaken. Van Ramiro kreeg elk teamlid ook nog een bus MyMuesli van Runner's World cadeau, ideaal voor een gezond ontbijt.

De uren vlogen jammer genoeg zeer snel voorbij en voldoende geïnformeerd werd het tijd om huiswaarts te keren. De trein van vijf uur miste ik maar net, de volgende die ik kon nemen was pas een uur later. Koffietje bij Starbucks, me op de bank gezet en de stationsdrukte op vrijdagmiddag bekeken. Eenmaal op de trein liep het voor station Schiedam Centrum echter mis ergens aan een overweg. We kregen via de intercom te horen dat de trein een aanrijding net had kunnen vermijden en er gewacht werd tot de politie ter plaatse kwam, bijgevolg 40 minuten vertraging. Vanuit Mechelen nog met de bus naar huis, waar ik rond tien uur moe maar tevreden en met een volle sporttas Asics-gear arriveerde.

De kop is eraf: het Dreamteam 2011 is nu echt van start gegaan.

Op naar de Zevenheuvelenloop!

3 opmerkingen:

Ruthje zei

ondanks het treinleed ben je precies toch wel met je gat in de boter gevallen hé! Geniet er maar volop van!
Enne...ik ben wel benieuwd wat jij in je "sollicitatiemailtje" hebt geschreven, kwestie van volgend jaar ook het juiste tekstje te kunnen sturen ;-)

David aka Letman zei

Doe dat goed he!

Leon zei

We zijn nu echt van start Dave!