dinsdag 19 maart 2013

Dwars door Antwerpen


Om half 10 afgelopen zondagochtend klonk het startschot voor de allereerste editie van de Citta Antwerp Urban Trail: 12 kilometer kriskras door de Antwerpse binnenstad.

Na de start aan het Steen liepen we even op de kaaien om daarna onmiddellijk over te gaan tot zigzag-lopen in de straten. Na 1 kilometer passeerden we de Groenplaats en liepen we verder tot op de Meir. Daar bereikten we al snel de ingang van de Stadsfeestzaal, die we doorkruisten tot aan Hopland.


Na de korte Blauwtorentunnel ter hoogte van de Nationale Bank, liepen we richting Stadspark, daarna richting Centraal Station waar we langs een dienstingang achteraan door de "coulissen" van het station het Astridplein bereikten. Na 5 kilometer staken we de Gemeentestraat over en liepen we richting Park Spoor Noord.

Daar aangekomen was het helaas aan de trappen aanschuiven geblazen en ik dacht spontaan terug aan de ladders in Bouillon, jammer want ik zat juist in mijn ideale tempo.

Terwijl we Park Spoor Noord achter ons lieten, trokken we richting FelixPakhuis. Eerst langs het Havenhuis via het Willemdok en zo door het pakhuis. Na 9 kilometer liepen we door de prachtige binnentuin van het  Hof van Liere. De laatste kilometers - met als orgelpunt de passage door het stadhuis - werden ingezet. Rond kilometer 11 gingen we het stadhuis binnen en lagen enkel nog de trappen van het Vleeshuis en het Steen voor de boeg.

Ik finishte in een tijd van 1 uur 17 minuten en 29 seconden. Niet slecht gelopen, gezien de 5 minuten "vertraging" aan de PSN-trappen. Dat belooft voor de 10 Miles op 21 april, maar toch voorzichtig blijven want 10 mijl is 4 kilometer meer dan deze Urban Trail.

Deze allereerste editie van de Antwerp Urban Trail is wat mij betreft met glans geslaagd. Hier en daar nog wat kleine organisatorische puntjes die voor verbetering vatbaar zijn, maar zeker geen reden tot klagen. Voor wie deze editie gemist heeft: volgend jaar ZEKER deelnemen!

Geen opmerkingen: