woensdag 9 mei 2012

Koning van Spanje 2012 : (af en toe) glijden in Gulpen


Met droog weer vertrok ik zondagochtend richting Nederlands Limburg, helaas ter hoogte van Luik begon het te regenen en het hield niet meer op.

Aangekomen in Gulpen merkte ik dat er al flink wat bedrijvigheid heerste rond de start. De wagen geparkeerd op het grasveld vlakbij met de hoop - indien het zou blijven verder regenen - dat ik naderhand nog uit dat veld kon wegrijden.

Na het afhalen van mijn startnummer en t-shirt, kleedde ik me om en wandelde wat rond op zoek naar bekende (FB-)gezichten. Na een korte babbel met Martine Hofstede, tijd voor een telefoontje naar Andy Janssens. Hij zou samen met dreamteamer Kathy en nog twee vrienden Dirk en Wim de 30,6 km voor zijn rekening nemen. Bleek dat ze ter hoogte van  de start/finish geparkeerd stonden.




Om 11 uur vertrokken we met een tamelijk grote groep op avontuur! Dankzij de regen van de afgelopen dagen was het ook hier - net als enkele weken geleden in Bouillon - opletten om niet door de modder te schuiven. Het viel me weer op net zoals tijdens de Bouillonnante dat mijn XT Wings uitstekende loopschoenen zijn voor droge trails maar van zo gauw het glibberig wordt ze minder "presteren".

Onderweg blij dat ik voor de korte afstand had gekozen, het hoeven niet altijd lange edities te zijn en zo kon er eens doorgelopen worden in plaats van afgewogen en/of gedoseerd. Gezien ik mijn handheld bottle mee had, probeerde ik niet al te veel tijd te verliezen aan de drankpost : een handvol winegums en een bekertje water waren voldoende.

Na 1u27m36s (nettotijd) liep ik over de finishmat, nam een grote alcoholvrije pint in ontvangst, deed een greep in het bord zoute chips en at drie stukken heerlijke vlaai als middageten. Nog even tijd voor een korte babbel met Bjorn Paree en ondertussen finishten er toch nog wat lopers achter mij, dus zeer tevreden.

Terwijl ik aan de wagen mijn natte kleren inruilde voor droge exemplaren, zag ik in de verte de laatste loper van de korte trail arriveren. De wei was gelukkig niet al te drassig geworden zodat mijn autootje na een klein beetje schuifwerk toch veilig weg geraakte.

Een heel dikke proficiat aan MST voor deze mooie trailrun en de knappe organisatie. Eerlijk gezegd had ik niet anders verwacht!

 In 2013 - als de agenda het toelaat - zeer zeker opnieuw.

Geen opmerkingen: